Lucrarile la Sema New Project incep in decembrie, arenaconstruct.ro, noiembrie 2014
Omul de afaceri Ion Radulea a reluat dezvoltarea proiectului imobiliar mixt de pe fosta platforma industriala Semanatoarea din Bucuresti. Ansamblul, denumit Sema New Project, va cuprinde spatii de birouri, de retail, apartamente si un hotel. Investitia totala a fost estimata la 600-700 de milioane de euro.
Intrucat posibilitatile de atragere a finantarii sunt limitate, investitia va fi implementata etapizat. „In decurs de 4-5 ani vrem sa realizam 100.000 de metri patrati de spatii de birouri”, a declarat Ion Radulea. Lucrarile la prima faza de dezvoltare, cuprinzand doua cladiri de birouri clasa A, vor demara in decurs de una-doua saptamani, a precizat Razvan Gaita, director general Sema New Project, compania prin care va fi dezvoltat proiectul.
Investitia in prima faza se cifreaza la 10-12 milioane de euro si este deocamdata sustinuta din surse proprii. Spatiile de birouri vor rezulta prin reconversia unor foste hale industriale.
Prima cladire de birouri, Office 3, urmeaza sa fie livrata pe la mijlocul anului viitor. Aceasta va avea o suprafata inchiriabila de 14.000 de metri patrati, dispusa pe parter si etaj.
Cea de a doua cladire, Office 4, va cuprinde 28.000 de metri patrati pe parter+etaj+etaj retras.
Chiria pentru spatiile de birouri va porni de la 12 euro pe metru patrat pe luna, precizeaza domnul Gaita.
Ansamblul de birouri, situat pe Splaiul Independentei, va beneficia de acces facil la zona centrala si de proximitatea statiei de metrou Petrache Poenaru. In perspectiva, infrastructura zonei va continua sa se dezvolte prin construirea pasajului rutier peste Soseaua Virtutii, catre autostrada Bucuresti-Pitesti.
Anul viitor va fi lansata si componenta rezidentiala
Urmatorul pas in dezvoltarea proiectului imobiliar consta in lansarea componentei rezidentiale, preconizata pentru anul viitor. Aceasta va include in jur de 1.200 de apartamente. Proiectarea a ajuns deja la un nivel avansat. Pretul locuintelor va depasi pragul de 1.000 de euro pe metru patrat, produsul urmand sa concureze cu micile ansambluri rezidentiale de lux din centrul Capitalei, care se vand acum pe la 1.300 de euro pe metru patrat, a explicat domnul Radulea.
Constructia zonei comerciale va demara peste 5 ani
In decurs de 5 ani, imediat după finalizarea fazei de birouri, ar urma sa demareze lucrarile si la zona de retail, conceputa ca un “shopping village”, nu ca un centru comercial “clasic”. Astfel, acesta faza va include patru cladiri, care vor dispune la parter si primul etaj de aproximativ 100.000 de metri patrati de spatii de retail. Deasupra lor vor fi realizate spatii de birouri si locuinte.
Demararea componentei de retail va fi posibila doar dupa finalizarea fazei anterioare de birouri, fapt ce va permite obtinerea refinantarii necesare continuarii proiectului. O alta varianta luata in calcul ar fi vanzarea noilor cladiri de birouri, adauga domnul Radulea.